Beleef het met paarden

 

''Paardencoaching is het coachen van mensen met hulp van paarden.''

Paarden spiegelen als geen ander het gedrag van mensen. Dit doen ze van nature, omdat ze super gevoelig zijn, Paarden zijn namelijk vluchtdieren, prooidieren en kuddedieren. 

In de natuur leven paarden in kuddes en door lichaamstaal letten zij op elkaar en vluchten zij wanneer de leider vlucht. Door deze eigenschap reageren zij feilloos op de innerlijke toestand van de mensen.

Het inzetten van paarden bij het coachen kan worden gebruikt om jezelf te ontdekken en om eventueel beter inzicht te krijgen in problemen bij jezelf of je omgeving (werksituatie, gezinssituatie). Het kan natuurlijk ook gewoon omdat je het leuk vindt om jezelf te ontwikkelen.

 

 Hoe gaat het paardencoachen in zijn werk:

De coach geeft je een opdracht samen met het paard en door deze ervaring word je jezelf  bewust van een bepaald gevoel , emotie of probleem waar je mee zit. De  sessie is ervaringsgericht  en niet oplossingsgericht.  De oplossing ligt bij jezelf en zal zeker tot openbaring komen, is het niet tijdens de sessie, dan wel in de tijd daarna. De opdracht wordt niet op het paard uitgeoefend en je hoeft geen verstand van paarden te hebben. De paarden leven in het hier en nu en oordelen daarom niet, er is geen goed of fout. Tristan