Paardencoaching kan in verschillende settings uitgevoerd worden, hieronder worden de verschillende vormen van paardencoaching besproken die ik aanbied.

Teamverband (teambuilding):

Dit kan zijn met collega’s, een sportteam, vriendinnenteam, familie.

Problemen op het werk kunnen door middel van de paarden opgelost worden. Door in opdracht van de coach gezamenlijk oefeningen uit te voeren met de paard(en) en door middel van elkaar te observeren en de open vraagstelling van de coach kunnen er veel puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Uiteraard kun je paardencoaching gebruiken als  teamuitje, het is gezellig maar tegelijktijd leerzaam en het zal zeker voor heel het team een onvergetelijke ervaring zijn.

Met een sportteam kan er ook meer bereikt worden met de paarden erbij. Beter inzicht, beter samenspel  en meer respect voor elkaar.

Een vriendinnencoaching is natuurlijk  ook erg origineel. Wat is er leuker om met je vriendinnen eerst met de paarden aan de slag te gaan en daarna nog napraten tijdens een lunch!

Ook familiecoaching kan erg verhelderend werken . Door naar elkaar te kijken en te luisteren kan er veel duidelijk worden .

Persoonlijke coaching :

Zit je niet lekker in je vel, ben je op zoek naar iets maar je weet niet wat, heb je een burnout, of ben je gewoon nieuwsgierig, dan is paardencoaching zeker iets voor jou. Door met het paard aan het werk te gaan kun je door een sessie of meerdere sessies jezelf weer terugvinden (herontdekken).

Kindercoaching:

Zeker voor kinderen is coachen door middel van paarden erg geschikt. Heeft een kind faalangst, wordt het gepest of zijn er andere problemen, dan zijn de paarden de beste coaches. Ze oordelen niet en doordat de kinderen spelenderwijs met de paarden oefeningen doen, laten zij onbewust meer van zichzelf zien zodat een oplossing nabij is.